H βάπτιση αποτελεί τόσο για την ορθόδοξη πίστη, όσο και για την οικογένεια του νεοφώτιστου σταθμό στην πορεία του. Είναι μία κατ' εξοχήν πνευματικού περιεχομένου διεργασία, πλην όμως στη σύγχρονη εποχή έχει καταστεί σημαντικό, αλλά και χαρμόσυνο κοινωνικό γεγονός, μία γιορτή που οργανώνεται προς τιμήν του βαπτιζόμενου.

ηλεκτρονικά προσκλητήρια βάπτισης Αν και χαρμόσυνο γεγονός δεν παύει να γεμίζει άγχος και πίεση στους γονείς του μικρού, καθώς για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης της βάπτισης απαιτείται σωστός προγραμματισμός, χρόνος, αλλά και χρήμα.  Η επιλογή των καλεσμένων, ο στολισμός, οι μπομπονιέρες, τα βαπτιστικά ρούχα, είναι θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους γονείς, που σε ιδανικές συνθήκες συμπλέουν και παίρνουν από κοινού αποφάσεις, συχνά όμως – δυστυχώς – διαφωνούν και δυσκολεύονται να αποφασίσουν ακόμα και για απλά θέματα.

Ένας ακόμα παράγοντας που επιτείνει σημαντικά το άγχος και τις πιθανές προστριβές είναι και η οικονομική στενότητα – σημείο των καιρών – που περιορίζει τους γονείς του μικρού και τους κάνει να αισθάνονται ότι κάνουν εκπτώσεις σε μία από της σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους.

Ζώντας υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες είναι σκόπιμο να επιδεικνύει κανείς ευελιξία και εφευρετικότητα. Στο διαδίκτυο προσφέρονται στις μέρες μας σημαντικές υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις επιμέρους πτυχές της βάπτισης. Έτσι μπορεί κανείς από την άνεση του σπιτιού του να βρεί ιδέες για τα καλύτερα βαπτιστικά ρούχα, τις μπομπονιέρες, το στολισμό, ακόμα και να δημιουργήσει τις πλέον ευφάνταστες ηλεκτρονικές προσκλήσεις.

Στο διαδίκτυο προσφέρεται δωρεάν η δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικών προσκλήσεων, οι οποίες δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με τις έντυπες. Αντίθετα μάλιστα η ηλεκτρονική πρόσκληση μπορεί να ενσωματώσει επιπλέον ηχητικά και οπτικοακουστικά δεδομένα, προσδίδοντας αμεσότητα, αλλά και μία πιο μοντέρνα και φρέσκια ματιά. Ο χρήστης είναι σε θέση να διαμορφώσει το περιεχόμενο, τη διάταξη, τα χρώματα, τα ηχητικά δεδομένα, όπως εκείνος επιθυμεί, δημιουργώντας ένα προσκλητήριο μοναδικό. Το γεγονός δε ότι τα ηλεκτρονικά προσκλητήρια αποστέλλονται μέσω e-mail, εύκολα και γρήγορα με ένα “κλικ”, χωρίς το άγχος για το αν θα παραληφθούν από τους αποδέκτες έγκαιρα και χωρίς το κόστος αποστολής κάνουν την επιλογή τους ακόμα πιο ελκυστική και εξοικονομούν χρόνο και χρήμα.

 

Επιπλέον, με τις ηλεκτρονικές προσκλήσεις δίνεται η δυνατότητα στους παραλήπτες να ενημερώσουν ηλεκτρονικά τους γονείς σχετικά με την παρουσία τους ή μη στο μυστήριο, με αποτέλεσμα να είναι εύκολος ο υπολογισμός των ατόμων που θα εμφανιστούν στην εκδήλωση και έτσι να αποφεύγονται σπατάλες, αλλά και να οργανώνονται καλύτερα οι λεπτομέρειες της δεξίωσης, ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις.

Σημαντική επίσης παράμετρος και σοβαρό επιχείρημα υπέρ της χρήσης ηλεκτρονικών προσκλητηρίων ή και ευχαριστηρίων καρτών που επίσης διατιθενται στο διαδίκτυο, αποτελεί και το γεγονός ότι επιλέγοντας κάποιος αυτή την οδό, πέρα από την προφανή μείωση του κόστους, επιτυγχάνει και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, όπως χαρτί ή πετρέλαιο και συνακόλουθα την προστασία των περιβάλλοντος.

Για τους έμπειρους χρήστες του διαδικτύου η διαδικασία δημιουργίας ηλεκτρονικών προσκλητηρίων και καρτών είναι απλή. Επιλέγοντας από μία μεγάλη ποικιλία ηλεκτρονικών καρτών, μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα, διαμορφώνοντας την πρόσκληση ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του, χρησιμοποιώντας γραφιστικά σχέδια ακόμα και 3D, φωτογραφικό υλικό, ακόμα και βίντεο.

Ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα, που κερδίζει συνεχως έδαφος, είναι και η δημιουργία και αποστολή στους προσκεκλημένους, μετά την ολοκλήρωση του γεγονότος ηλεκτρονικής ευχαριστήριας κάρτας, που επίσης παρέχεται δωρεάν στο διαδίκτυο, με φωτογραφίες και βίντεο από το ευτυχές γεγονός. Μία μικρή ανταπόδοση για τους καλεσμένους, ενθύμιο μίας από τις πιο όμορφες μέρες της ζωής του...