Το κουτί των ερωτήσεων θα σας λύσει βασικές απορίες σχετικές του μυστηρίου της βάφτισης.
Αν επιθυμείτε να κάνετε και εσείς την δική σας ερώτηση δεν έχετε παρά να μας ενημερώσετε με σχετικό e-mail στην διεύθυνση This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Θα γίνω νονά (ος)  , τί πρέπει να κάνω ; 

 

Να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη…. Αυτό ανήκει σε άλλες εποχές. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά, οι επιλογές είναι πολλές  και οι παγίδες επίσης. Το ζήτημα είναι να βρείτε αυτό που θέλετε, όπως το θέλετε, χωρίς να ξοδεύετε χρόνο και χρήμα άδικα. 

Αυτή είναι και η φιλοσοφία μας. Παρέχουμε προτάσεις και λύσεις για όσα χρειάζονται για το μυστήριο της Βάπτισης. Ολοκληρωμένα πακέτα βάπτισης (ρούχα, παπούτσια, κουτιά, λαμπάδες, μαρτυρικά) από επώνυμους σχεδιαστές στις καλύτερες τιμές.  

 

 

ο Νονός ή η Νονά, διαλέγετε το βαπτιστικό σταυρό και το βαπτιστικό πακέτο που περιλαμβάνει ρούχα, παπούτσια, λαμπάδα, μπουκάλι λαδιού, κεριά κολυμπήθρας, λαδόπανα, μαρτυρικά και τέλος τα έξοδα της  εκκλησίας. 

 

Tί πληρώνω στην εκκλησία ; 

 Στην εκκλησία πληρώνετε την ημέρα της βάπτισης. Δεν είναι υποχρεωτικό, γι αυτό και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες τιμές γι αυτό. Για την καταβολή χρημάτων ο Ιερέας είναι υποχρεωμένος να σας δώσει απόδειξη. 

 

Είμαι νονός τί κάνω κατά τη διάρκεια του μυστηρίου;

 Την ώρα της βάπτισης ο νονός ή η νονά διαβάζετε το «Πιστεύω» , «αποτάσσεστε του σατανά» και φυσάτε στο πρόσωπο του παιδιού τρεις φορές. Η συνέχεια του μυστηρίου είναι στην κολυμπήθρα όπου αλείφετε με λάδι το παιδί και ο ιερέας βυθίζει το παιδί τρεις φορές στο αγιασμένο νερό. Αφού ολοκληρωθεί η βάπτισή το κρατάτε στην αγκαλιά ντυμένο με τα βαπτιστικά του ρούχα και γυρνάτε τρεις φορές γύρω από την κολυμπήθρα, μαζί με τη βαπτιστική λαμπάδα που κρατάει κάποιο παιδάκι. Στο τέλος της τελετής παραδίδετε το μωρό στη μητέρα του.

 

Ποιές είναι οι υποχρεώσεις μου μετά τη βάπτιση?                         

 Η παράδοση θέλει το νονό να συνοδεύει το μωρό στην εκκλησία για τρεις Κυριακές μετά τη βάπτιση για να το μεταλάβει με την θεία κοινωνία.

 

Θα βαπτίσω το πρώτο μου παιδί, τι πρέπει να κάνω πρώτα; 

 Μην αναβάλλετε τη βάπτιση του παιδιού σας. Φροντίστε να είναι μικρό για να είναι πιο συνεργάσιμο.

 Αρχικά, θα βρείτε την εκκλησία και θα ορίσετε ημερομηνία και ώρα του μυστηρίου, κάτι το οποίο καθορίζεται σε συνεργασία με τον Ιερέα του Ναού προσκομίζοντας το αντίγραφο της Ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως του παιδιού. Α­πα­ραί­τη­τη προϋ­πό­θε­ση για την τέ­λε­ση τού Μυστηρίου είναι η συμφωνία και η παρουσία και των δύο γονέων του παιδιού.


Ποιές άλλες υποχρεώσεις έχω;

 

 Έχοντας επιλέξει  τον νονό(α), ετοιμάζετε τα προσκλητήρια της βάπτισης. Αποφασίζετε για τον στολισμό της εκκλησίας ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο, μπορεί να είναι ανθοστολισμός ή μπαλόνια ή ένας συνδυασμός. Επιλέγετε τις μπομπονιέρες και το κέρασμα των καλεσμένων σας. Σε περίπτωση που θέλετε να συνεχίσετε τη γιορτή με τους καλεσμένους σας  επιλέγετε ένα catering ή μια αίθουσα/κέντρο εκδηλώσεων. Φροντίζετε για τον φωτογράφο και εικονολήπτη που θα καλύψουν τη βάπτιση. 

 

Πρέπει να πάρω δώρο στον κουμπάρο; 

 

 Συνηθίζεται να προσφέρουμε ένα δώρο για να ευχαριστήσουμε τον νονο/α για την τιμή που μας έκανε να βαπτίσει το παιδί μας

 

Πόσο καιρό πριν πρέπει να αρχίσω τις προετοιμασίες; 

 

 2-3 μήνες πριν είναι ένα λογικό διάστημα. Η ημερομηνία της βάπτισης είναι το πρώτο που θα σας ρωτήσουν όλοι. Από τον Φωτογράφο και τον Cameraman ως το κατάστημα Βαπτιστικών και το Catering. Ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος για μια επιτυχημένη βάπτιση.

 

Τί άλλο πρέπει να οργανώσω για την ώρα της βάπτισης;


 Επιλέξτε, μερικές ημέρες πριν από τη βάπτιση, το παιδάκι που θα κρατήσει την λαμπάδα κατά τη διάρκεια του μυστήριου. Καλό θα είναι να μην είναι πολύ μικρό, ώστε να μην δημιουργηθούν… ατυχήματα την τελευταία στιγμή!

Επίσης, επιλέξτε μία ημέρα πριν από τη βάπτιση μία  φίλη σας ή ένα συγγενικό σας πρόσωπο, που θα μοιράσει τις μπομπονιέρες στους προσκεκλημένους.


Πώς θα αποφύγουμε τα κλάματα την ώρα του μυστηρίου;


 Η σχέση σας με το μωρό είναι σημαντικό να αρχίσει να αναπτύσσεται από πολύ νωρίς. Καλό θα ήταν μάλιστα να περνάτε κάποιο χρόνο με το μωρό από την πρώτη στιγμή που θα γεννηθεί. Με τον τρόπο αυτό, θα σας συνηθίσει και θα σας θεωρεί πρόσωπο της οικογένειας. Άλλωστε, είναι λογικό να κλαίει στην αγκαλιά σας, αν για πρώτη φορά στη ζωή του σας συναντήσει την ημέρα της βάπτισης! Ανταλλάξτε επισκέψεις πριν από το γεγονός της βάπτισης και δώστε στο μωρό την ευκαιρία να σας γνωρίσει καλά